Fibromylagie

Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren. Het komt voor bij twee op de honderd volwassenen,vooral bij vrouwen. De aandoening openbaart zich meestal bij mensen tussen de 25 en 40 jaar. Er is weinig met zekerheid bekend over de oorzaak van fibromyalgie. Wel heeft onderzoek aangetoond dat het geen ontstekingsziekte is en dat het, voor zover nu bekend, niet erfelijk is. Wat wel bekend is, is dat het belangrijk is om in beweging te blijven. Juist bij pijnklachten kan dat heel moeilijk zijn en tegenstrijdig voelen. “In beweging met fibromyalgie” het beweegprogramma van Fysiotherapie Alkemade kan u hierbij helpen. 

 

Voorafgaand aan het beweegprogramaa krijgt u een uitgebreide intake van 1 uur waarbij uw klachten en uw inspanningsmogelijkheden in kaart worden gebracht. Samen met u stellen wij doelen waaraan u wilt gaan werken. Er wordt een trainingsprogramma op maat voor u gemaakt.

 

Tijdens het beweegprogramma zult u merken dat u fitter en sterker wordt, waardoor u minder beperkingen ervaart als gevolg van uw pijnklachten. Daarnaast helpen wij u om op adequate wijze met de pijnklachten om te gaan, zodat u weer wat controle over uw lijf, en klachten krijgt.
 

Voor meer informatie kunt u bellen naar onze secretaresses: 071-3313450 (tussen 9.00 en 16.00uur)