Behandeling

U start met een intake en onderzoek bij één van onze fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in oncorevalidatie (Margje Smit, Jan de Koning en Patricia Bisschop) om te bepalen wat voor u de beste training is. Steeds vaker trainen mensen al tijdens de behandeling van chemotherapie en bestraling zodat u minder conditie verliest in deze periode en na die tijd uw conditie weer sneller opbouwt.

 

Na de intake en het vaststellen van de doelen start u met 2x per week 1 uur trainen (óók als u nog bestraling of chemotherapie moet ondergaan). Dit wordt aangepast aan uw individuele situatie. Na afloop van uw behandelingen traint u 2x per week tot het gewenste of maximaal haalbare niveau bereikt is en dan wordt de training afgebouwd.

 

Extra ondersteuning

De conditietrainingsfase wordt indien nodig ondersteund door manuele lymfedrainage als u problemen ondervindt met de vochtafvoer of wondgenezing ten gevolge van de operatie en de daarop volgende behandelingen. Ook acupunctuur en haptotherapie behoren tot de mogelijkheden om het lichaam weer in balans te krijgen. Acupunctuur wordt daarnaast regelmatig ingezet bij littekenbehandeling.

 

Volledige vergoeding

Deze  behandeling en training wordt meestal volledig vergoed door alle zorgverzekeraars. 
Voor meer informatie kunt u bellen naar onze secretaresses: 071-3313450 (tussen 9.00 en 16.00 uur).