Sportfysiotherapie
 

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en bedoeld voor mensen met sport gerelateerde blessures en klachten. Een sportfysiotherapeut weet welke eisen de betreffende sport aan uw lichaam stelt en kan u daardoor het beste ondersteunen in een zo snel mogelijke terugkeer op het gewenste niveau van sportbeoefening.

 

De sportfysiotherapeut is er niet alleen voor de topsporter, maar ook juist voor de sporter, die op amateur of recreatief niveau zijn sport beoefent en uw leeftijd speelt hierbij dus ook geen rol van betekenis.

 

Voor het stellen van een diagnose, het behandelen van een blessure, het opbouwen richting volledig hervatten van uw sportactiviteiten en/of het voorkomen van een (nieuwe) sportblessure in de toekomst bent u bij de sportfysiotherapeut in de beste handen.

 

Daarnaast is de sportfysiotherapeut ook de aangewezen persoon om u te voorzien van advies, indien u een keuze wilt maken voor een bepaalde sport, van de beste aanpak tot materiaal en tot slot voor sportmedische begeleiding van trainingsprogramma's en prestatieverbetering.